·
1
kg miltų (0,5 kvietiniu; 0,5 rupių kvietiniu);
·
1
stiklinė avižiniu dribsnių;
·
1
stiklinė kvietiniu sėlenų;
·
0,5
stiklinės linų sėmenų
Jei nori:
·
0,5
stiklinės saulėgrąžų;
·
0,5
stiklinės sezamo sėklų;
·
0,5
stiklinės kmynų;
Toliau:
·
2
arbatiniai šaukšteliai druskos;
·
100gramų
cukraus;
·
1
litras drungno virinto vandens.
Viską išmaišom, pilam
raugo ir dar kartą gerai išmaišom. Formą, kurioje kepsi, ištrinti aliejumi ir
supilti visą paruošta masę. Paliekame brandinti nuo 6 iki 12 val. Po to
nukabiname tris šaukštus raugo į stiklainį kitam kepimui. Duoną kišame į šiltą
orkaitę ir kepame apie 2 val. 220 temperatūroje. Iškepta duoną valandai
uždengiame šlapiu rankšluosčiu.
Viskas. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą