2013 m. rugpjūčio 31 d., šeštadienis

Duonelė




·        1 kg miltų (0,5 kvietiniu; 0,5 rupių kvietiniu);
·        1 stiklinė avižiniu dribsnių;
·        1 stiklinė kvietiniu sėlenų;
·        0,5 stiklinės linų sėmenų   

Jei nori:

·        0,5 stiklinės saulėgrąžų;
·        0,5 stiklinės sezamo sėklų;
·        0,5 stiklinės kmynų;  

Toliau:

·        2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
·        100gramų cukraus;
·        1 litras drungno virinto vandens.

 Viską išmaišom, pilam raugo ir dar kartą gerai išmaišom. Formą, kurioje kepsi, ištrinti aliejumi ir supilti visą paruošta masę. Paliekame brandinti nuo 6 iki 12 val. Po to nukabiname tris šaukštus raugo į stiklainį kitam kepimui. Duoną kišame į šiltą orkaitę ir kepame apie 2 val. 220 temperatūroje. Iškepta duoną valandai uždengiame šlapiu rankšluosčiu.
Viskas. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą